שתף חברים במידע
 הדפס
111

תיאום מס

שאל שאלה חדשה בפורום הנהלת חשבונות   חיפוש בפורום הנהלת חשבונות   חזור לפורום הנהלת חשבונות  
תיאום מס


שלום,

יש לי 2 שאלות

1. אני שכיר מס' שנים במקום עבודתי החל מתחילת שנת 2015 פתחתי עסק (בהדרכות בגובה). ברצוני לדעת מתי ואיך עושים תיאום מס? (אשמח לקבל פרטים מלאים)

2. קבלתי חשבונית בגין רישום לחדר כושר ברצוני לדעת איך ניתן לרשום אותה ?
היא עבור מי שרושמת לי את הוצאות בתוכנה (זה התגמול שלה לחצי יום עבודה פעם בחודשיים). כמו כן האם היא צריכה לעשות תיאום או להצהיר ואיפה?

תודה רבה

אנונימי  •  יום רביעי, 15 אפריל 2015, 10:14



שלום רב.בהצלחה בעסק החדש. להלן תשובותיי: 1. אתה כלל לא צריך לערוך תיאום מס. בטופס 101 חתמת כי אין לך הכנסה נוספת. הכנסה נוספת מוגדרת כהכנסה ממשכורת או מקצבה, ולך יש הכנסה נוספת מעסק. מהכנסתך ממשכורת ימשיך המעסיק לנכות מס כמו ממשכורת ראשונה ומהכנסתך מעסק תשלם מקדמות בשיעור שידרוש ממך מס הכנסה. 2. לענין התשלום לחדר כושר, מדובר בתשלום לנותנת שירות (התשלום שולם לטובתה), לא ברור האם היא שכירה אצלך או נותנת שירות כעצמאית. לשאלת מעמדה ורישום ההוצאה, ראה תשובתי מהיום בשאלת רישום הוצאה ללא חשבונית. בכל מקרה, לא ניתן לתבוע את המע"מ שבחשבונית מחדר הכושר מאחר ואין המדובר בהוצאה לטובתך.במידה והיא שכירה אצלך ויש לה הכנסה נוספת כשכירה, עליה לערוך תיאום מס (או אצל פקיד השומה, או באינטרנט, או אצלך בהסכמתך).

הילן כהן, רו"ח  •  יום רביעי, 15 אפריל 2015, 17:43



ראשית תודה על תגובתך.
1. אין לי מקדמות מס הכנסה אז ז״א שלא צריך לעשות כלום?!



אנונימי   •  יום שישי, 17 אפריל 2015, 10:25



2. היא איננה שכירה אצלי ולא עצמאית אלא עוזרת לי כחברה. והיא עובדת כמובן כשכירה במקום אחר בתגמול לעבודתה רשמתי אותה לחדר כושר.

אנונימי   •  יום שישי, 17 אפריל 2015, 10:36



1. אתה לא יכול לערוך תיאום מס לגבי הכנסה מעסק. אתה נדרש לדווח בדו"ח שנתי על כל ההכנסות מכל המקורות.

2. בהנחה שהיא לא שכירה אצלך-

תשלום בעד הנהלת חשבונות מחויב בניכוי מס בשיעור של 50% מהתשלום, לרבות תשלום בשווה כסף.
אתה יכול להתקזז אתהּ על הניכוי מפעם לפעם.
אם החשבונית על המנוי לחד"כ יוצאת על שמך אז יש גם להוציא לה חשבונית על המנוי שנרכש עבורה.

אם עיקר הכנסתה היא ממשכורת, מגמלה, או מקצבה אתה צריך לקבל ממנה אישור על כך ולשלם מע"מ במקומה ולהוציא חשבונית עצמית.

קדם חי  •  יום שישי, 17 אפריל 2015, 13:05


   לחץ כאן להוסיף תגובה


השאלה הבאה:
בסיס מזומן או מצטבר


השאלה הקודמת:
קיזוז מעמ

[הפורום מוגש As Is כשירות לציבור - על פי הצורך יש לקבל ייעוץ פרטני/אישי פנים מול פנים - תקנון]
בני קלימיאן - מנהל חשבונות בכיר
תוכנית שותפים